Nyheder

Webshops vinder på Danmarks nedlukning

Imens store dele af Danmarks erhvervsliv er lukket ned, tyr stadig flere danskere til internettet for at få hverdagen til at hænge sammen. Den nuværende udvikling skaber både øget vækst for danske webshops og i sidste ende kan Corona-krisen løse en af dansk e-handels største udfordringer.

E-handlen nyder godt at Danmarks nedlukning

Siden Danmark i slutningen af marts de facto blev lukket ned, har mange danske virksomheder kæmpet ihærdigt for at overleve. Men den nuværende krise rammer ikke alle aktører i dansk erhvervsliv.

For imens butikker og storcentre på diverse gader og stræder er lukket ned indtil videre på ubestemt tid, så tyr stadigt flere danskere til internettet for at få hverdagen til at hænge sammen. Det har indtil videre betydet at den samlede andel af e-handel i dansk erhvervsliv er vokset markant.

Den samme trends ses i lande vi typisk sammenligner os med inden for e-handel som Storbritannien og USA. I begge disse lande vokser e-handlen ligeledes markant og en af de største webshops, Amazon, har alene i marts måned bebudet af de vil ansætte mere end 100.000 nye medarbejdere i USA for at kunne følge med den stigende efterspørgsel.

Herhjemme fylder giganterne ikke lige så meget som i udlandet, men den positive effekt kan stadig ses i mange brancher.

Danskerne hamster elektronik og hobbyartikler i stor stil

Særligt i to brancher, kan man se en øget efterspørgsel i kølvandet på Corona-krisen. Den ene branche der har stor succes, er hobby-branchen med garnbutikkerne i spidsen samt elektronik-branchen. Hobby-artikler har vækstet meget i de sidste år og den nuværende situation ser ud til at have medført at stadigt flere har valgt at fylde deres hjemlige garnlager op.

Derudover melder flere webshops inden for denne branche også om flere nye førstegangskunder end normalt, hvilket kunne tyde på, at stadigt flere vælger at bruge krisen til at få lært at sy eller strikke.

En lignende udvikling ses inden for salget af elektronik. I modsætning til garn og hobby-artikler, så har elektronik været en af de mest populære varer at handle online siden tidernes morgen. I de sidste uger er væksten dog taget yderligere til, og det gælder både hos de helt store giganter som Power og Elgiganten samt hos mindre webshops. En af de webshops der oplever øget fremgang er Specialkamera.dk. Hos Specialakmera.dk sælger man overvågningsudstyr som såsom overvågningskameraer og alarmer.

Hos Specialkamera.dk er det særligt de private, der trækker væksten op. Her er særligt vildtkameraer en af de varegrupper som står for den største vækst.

Hos webshoppen er man ikke i tvivl om, at det både skyldes at folk er mere hjemme, samt at nedlukningen af erhvervslivet har skubbet en øget del af det samlede salg over på de digitale kanaler.  Via deres blog kan de også se, at folk i stigende grad bruger tid på at research specifikke produkter inden de køber deres varer.  

Corona-krisen kan blive en gamechanger for dansk e-handel

En tredje branche der har oplevet et stort løft under Corona-pandemien har været dagligvarehandlen. Salget af dagligvarer online har været i stor vækst, hvilket kan tilskrives at en stor del af danskerne har skullet leve isoleret, hvorfor levering af dagligvarer lige til døren, har været et stort plus for mange kunder. I de senere år har salget af dagligvarer online skuffet mange analytikere men med tanke på de mange nye kunder som har stiftet bekendtskab med det at købe dagligvarer online for første gang, så kan det vise sig, at Corona-krisen bliver en gamechanger for denne branche. Hvis flere danskere vælger at købe deres dagligvarer online, så kan det give et massivt skub i den totale værdi af alt e-handel herhjemme siden de fleste danskere bruger imellem 10-15% af deres indkomst på mad og drikkevarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *