Erhverv

Virksomhedsejer – Hvor kan jeg spare?

Som virksomhedsejer har man rigtige mange udgifter at holde styr på og ofte bliver man overrasket over hvor dyrt det er at have de helt basale ting i sin forretning. Derfor kan det være vanskeligt at gennemskue hvilke områder man kan skære ned på og hvor det ikke ville gøre skade. Det er ikke til at komme udenom, at man ofte skal gå på kompromis, hvis man vil have noget lidt billigere, men det er ikke altid, at dette er en nødvendighed. Nedenfor præsenterer vi dig for tre ideer til hvor du kan spare penge og ikke dem alle kræver, at du skal nøjes.

Beliggenheden af dit kontor

En af de større poster er ofte beliggenheden, og især, hvis din virksomhed er placeret i de større danske byer, såsom København og Århus. Ønsker du at mindske dine udgifter bør du overveje, hvor meget betydning placeringen har for netop din forretning. Det kan naturligvis være eftertragtet at ligge i København, men har det ikke en betydning for din omsætning, er det måske ikke det værd.

Huslejen i en by som København har skyhøje priser, hvorfor du måske kunne overveje at rykke nogle kilometer væk. I Danmark kan du finde en utællelig mængde af byer, som ligesom København byder på god stemning og mange besøgende. En by, hvor du ikke behøver at give slip på cafe-latten eller pulsen. 

Dine tele- og bredbåndsudbydere

Udgifter i forbindelse med mobilabonnementer, mobiltelefoner og bredbånd bliver ofte overset, men vi mener, at det kan være til stor gavn at tage et kig netop her. Flere virksomheder har ikke helt styr på hvem deres udbydere er, hvorfor det er et godt sted at starte. Find de udbydere som er knyttet til din forretning og se om prisen stemmer. Det er en god idé at kigge på prissammenligninger på de samme ydelser hos forskellige firmaer, så du kan få en bedre forståelse for om den pris du betaler er for høj eller tilpas.

Gode vaner blandt medarbejdere

Du kan også kigge på dine egne og dine kollegaers vaner på kontoret. Der kan nemlig være mange penge at spare på de helt basale og praktiske udgifter på din arbejdsplads. Hvordan er kulturen eksempelvis i forbindelse med brugen af opvaskemaskinen i køkkenet? Vasker i nogle gange op i hånden for at spare lidt på vand og strøm eller ryger alt i maskinen? Er dine medarbejdere gode til at vaske vandglas i hånden kan det nemlig afspejle sig positivt i din økonomi. Du kan også tænke over om I er gode til at slukke computerne når arbejdsdagen slutter eller om strømmen bliver brugt på højtryk selv når alle er gået hjem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.