Nyheder

Vi har flere penge – og det ses i ejendomsinvestering

Konjunkturerne i Danmark går godt lige nu.

Det kan vi se på bilerne på vejene; det er ikke de små og benzinvenlige hatchbacks, men de store luksusslæder fra BMW og Volvo, der lige nu bliver langet over disken.

Det viser sig også i ejendomspriserne, der i København nu er steget til en pris højere end da det sidste gang gik galt. Det er en udfordring ikke alene for personer, der skal flytte ind i byerne, men også for ejendomsinvestorer.

I de store byer er det som ejendomsinvestor i praksis meget svært at lave en god forretning uden at komme på kant med lejeloven, der fastsætter huslejen for lejligheder bygget før 1992 (de fleste, vel at mærke) kunstigt lavt.

Men så er det godt, at der findes muligheder udenfor de store byer:

Vandkanten og Udkantsdanmark

En bog om ejendomsinvestering skrevet af investoren Halfdan Timm viser, hvordan det er muligt at købe lejligheder og få et fornuftigt afkast udenfor Danmarks største byer.

Med fokus på mellemstore byer som Korsør, Vordingborg og Nykøbing Falster er det muligt at få et to-cifret procentuelt afkast på den investerede sum,

Aktier historisk dyre

Det lave renteniveau – hvor bankerne lige nu af Nationalbanken opkræves en minusrente for at have deres penge stående – betyder, at aktierne nu har nået et historisk højt niveau. C20-indekset, der er blevet udvidet til et C25-indeks, rammer snart indeks 1200.

De dyre aktier målt på en price/earnings-ratio betyder dog også, at mange ønsker at sætte deres penge andre steder af hensyn til risikominimering. Med negative renter på statsobligationer fra “sikre” lande som Danmark efterlader det bl.a. ejendomsinvestering foruden investering i mere aparte ventures som diamanter, malerier og biler.

Som skudt ud af en James Bond-film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *