Nyheder

Stop for afhængighed: Russere vil ikke længere have Boeing og Airbus

I den globale flyindustri gør særligt 2 spillere sig gældende: Amerikanske Boeing og europæiske Airbus.

Men hvis du som Rusland gerne vil købe fly uden at lægge pengene hverken hos Europa eller USA, efterlader det dig med rundt regnet 0 muligheder.

Indtil nu.

Russerne har i mange år været igang med at bygge deres egne fly og for nyligt rullede et af de første eksemplarer ud fra en lagerhal – klar til at flyve russere på ferie til Sydøstasien, Egypten og Europa:

Irkut MS-21-300 herover fløj for nyligt sin jomfrutur. Håbet for russerne er at de kan blive en del af den globale flyindustri og ikke bare klare fly til eget behov, men også eksportere dem.

Her mangler de dog et godt stykke endnu.

Boeing har for nyligt høstet roser (og ordrer) for deres Boeing 787-Dreamliner, der giver passagerne billigere flybilletter takket være et letvægtsskrog og effektive motorer. Det fly i sig selv er årsagen til, du kan finde envejsbilletter fra Danmark til USA for under 2.000 kroner med blandt andre Norwegian (kilde: billigeflybilletter.net).

Airbus til gengæld har deres Airbus 320-NEO, der ligesom Dreamlineren er et brændstofseffektivt fly, der giver god økonomi for flyselskabet – og derfor også for passagerne.

NEO-flyet kan ses herunder i en sammenligning med et Boeing 737-MAX fly:

Også Kina varsler eftersigende med at lave deres egne fly. Ingen færdige modeller er dog rullet ud af samlebåndet endnu i det kommunistiske styre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *