Erhverv

Spot en svindler online

2017 er nu overstået og sikke et begivenhedsrigt år, vi har haft os. Det gælder især i den digitale verden, hvor Margrethe Vestager var ude med riven efter onlinegiganter som Facebook og Google. Yderligere har der i det forgangne år været flere svindelsager, som har fundet sted online. Disse svindlere kan enhver bruger blive fanget af, hvorfor vi her vil nævne tips til, hvordan man kan spotte en svindler på nettet og dermed undgå at blive snydt for høje beløber.

 

Alt for gode tilbud

 

Hvis man nogensinde har stødt på en webshop, der har tilbud, som med det samme får en til at tænke: ”Det er for godt til at være sandt!”, bør man tage dette bogstaveligt. Det er nemlig et klassisk tegn på, at man er landet hos en fupbutik, hvis du støder på tilbud, der ligger oppe i de 80-90%. Dette gælder især ved dyre mærkevarer, som normalt ikke vil sætte sine priser så langt ned, eksempelvis Gucci, Stone Island etc.

 

Webadressen

 

Hold øje med URL’en på den hjemmeside, som du via eksempelvis en Google søgning, bevæger dig ind på. Hackere vil nemlig være i stand til at fremvise, hvad der ligner en troværdig hjemmeside i søgeresultaterne, men sende dig hen på en helt anden, når du så klikker dig ind på den. Hvis du eksempelvis leder efter sengelinned, som du kan finde hos en troværdig forhandler her, er det vigtigt at lægge mærke til, om du lander på en hjemmeside med en relevant webadresse.

 

Undersøg hjemmesiden

 

Hvis du støder på en hjemmeside, der virker som en falsk en af slagsen, er det altid en god idé at undersøge denne. Dette kan eksempelvis gøres på Trustpilot, hvor andre mennesker kan have delt deres dårlige oplevelser med denne side. Alternativt vil man også få den nødvendige information, hvis man blot foretager en Google søgning med hjemmesidens navn. Er hjemmesiden et fupnummer, vil man hurtigt blive ledt ind på fora, som informerer dig om dette.

 

CVR-nummer

 

Det er en obligatorisk for danske forhandlere at være registreret i CVR-registeret, hvis de ønsker at sælge varer. Det virksomhedsnummer, de får tildelt, skal være oplyst på forhandlerens hjemmeside, hvorfor det vil hjælpe dig at kigge efter dette. Nummeret vil hos troværdige forhandlere ofte befinde sig i bunden af hjemmesiden ved siden af øvrige praktiske informationer. Er der intet CVR-nummer at finde, er dette typisk et tegn på, at det er en svindler, der har oprettet hjemmesiden.

 

For mest effektivt at reducere mængden af IT-svindlere, kan man med fordel skrive ovenstående tips bag øret og benytte sig af dem, hvis det skulle blive nødvendigt. Undgå derfor at hiv kortet frem og brug penge på en hjemmeside, hvor du har den mindste tvivl om dennes validitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.