Samfund

Sådan har du råd til skiferien

Ski sæsonen er over os og vi er nok mange der drømmer os op på et bjerg med puddersne, after ski, og gode pister. Men skiferie kan være en dyr fornøjelse.

Sælg ud

Det kan være en god måde at få råd til ting man virkelig ønsker, samtidig med at man får ryddet ud derhjemme. Derfor kan det være en god ide enten at oprette en profil på en markedsplads, og få sat alt det tøj man ikke bruger mere, som er blevet for småt, eller få solgt ud af de møbler og den elektronik man har, men som man egentlig ikke er sådan rigtigt glad for mere. Du kan også booke en stand på et af de mange loppemarkeder der er hen over året. Men det er vigtigt at du øremærker pengene allerede inden du går i gang, så du ikke kommer til bare at bruge dem på at købe noget nyt tøj eller spise lidt bedre den uge. Også er det en god ide at, lave en opsparingskonto så du får pengene lidt væk fra din almindelige forbrugskonto.

Lån

Ski udstyr kan være rigtig dyrt, og hvis man ikke er sikker på at man får det brugt igen lige foreløbigt kan det virke hovedløst at gå ud og bruge mange tusinde kroner på at købe splinternyt udstyr. Så hook up med en ven i samme størrelse som dig selv, eller smid et opslag ud på de sociale medier om hvad du skal bruge. Hvis du absolut vil have nyt udstyr, men ikke lige har pengene er det en god ide at låne penge på nettet, så du i det mindste er sikker på at du ikke får taget et lån med en alt for høj rente. Du kan også slå dig sammen med en anden der skal på skiferie, men blot i en anden uge. I kan så aftale at den ene køber jakke, den anden bukser osv. Og på den måde kan i for det halve få noget nyt udstyr, som i så kan skiftes til at låne.

Lej ud

Hvem skal passe på din lejlighed når du er væk? Selvom det kan virke som et stort projekt, er det en god ide at leje sin lejlighed ud imens du selv er væk. Det giver dig nogle ekstra penge, som du ikke skal arbejde meget hårdere for. Derudover er du også sikker på at der er nogen hjemme i din bolig imens du er væk. Det er med til at mindske risikoen for at du kommer hjem til et gennemrodet hus, hvor alle dine værdifulde ting mangler. Og hvis du lejer din bolig ud i alle de dage du er væk, vil dette ofte kunne dække dine egne udgifter til bolig på ferien og nogle gange lidt til. Det er en god måde at spare lidt op til den ellers ret dyre skiferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.