Samfund

Så meget kan du spare med træpiller

For mange husstande kan der være store besparelser at hente ved at gå fra f.eks. et standard oliefyr til noget som et træpillefyr. Træpiller er ikke bare godt for økonomien. De kommer også med en masse miljøvenlige fordele, der gør at din bolig mere bæredygtig. Der er mange fordele at nævne. Vi har derfor samlet en lille guide, så du kan få et indblik i hvad træpiller egentlig er, og hvor meget du kan spare ved at gå over til denne alternative varmekilde.  

Billig opvarmning

Der er mange penge at spare ved at bruge træpiller til opvarmning af din bolig, frem for i stedet olie-, gas- eller el løsninger. Dette er især tilfældet i disse tider, hvor prisen på fossile brændstoffer er højere end de engang har været. En simpel guide du kan bruge som tommelfingerregel, er, at hvis du bruger ca. 2000 liter olie om året, så vil du gennemsnitlig kunne spare, hvad der svare til 10.000 kr. om året i opvarmning. Dette er især fordelagtigt for folk, der bor i større boliger, ældre huse eller på gårde, hvor isoleringen typisk ikke er den bedste.

En miljørigtig løsning

Træpiller er ikke blot godt for privatøkonomien, men også rigtig godt for miljøet. Dette er fordi, at det er en bæredygtig og CO2 neutral energikilde. Grunden til at det er en neutral energikilde, er fordi, at træet opsuger den samme mængde CO2 under væksten, som det udleder ved selve afbrændingen. Du kan derfor glæde dig over, at hver gang du fylder træpiller på dit fyr, så er du med til at gøre noget, der er lidt bedre for miljøet – hvis du altså konvertere.

Det bliver kun mere og mere tydeligt, at vi skal gøre en ekstra indsats for at passe bedre på vores klima og gøre noget godt for miljøet. Stampemollen-traepiller.dk producerer Danmarks mest miljøvenlige træpiller. Dette kommer bl.a. af, at træet til træpillerne er et biprodukt af en anden træproduktion. Træet kommer samtidig heller ikke fra andre lande, så transporten er derfor lavere, hvilket også giver en mere miljøvenlig produktion. Dette gør, at du kan købe træpiller hos dem med rigtig god samvittighed.

Er vedligeholdelsen så slem?

Vedligeholdelsen af et træpillefyr kræver blot, at du ca. en gang om ugen, eller hvad behovet kræver, fylder en pose træpiller i dit installeret fyr. Afbrændingen af disse piller efterlader noget aske, der skal fjernes fra tid til anden. Derudover skal du være opmærksom på, at resterne af disse træpiller kan sætte sig fast, og skal derfor have en let rengøring engang imellem. Med en let investering kan du altså få et fyr, der kan spare dig en masse penge årligt, og samtidig er den også utrolig simpel at vedligeholde.

For mange familier har en investering i et træpillefyr været i stand til at tjene sig selv hjem igen på blot få år. Hvorefter den løbende besparelse efterfølgende vil, for mange husstande, kunne efterlade råderum til andre sjove ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *