Erhverv

Plastbranchen lever i bedste velgående

I en tid, hvor der kommer mere og mere fokus på miljø, og bæredygtighed, kan det være svært umiddelbart at tro, at plastbranchen trives så godt som den gør. Men faktum er at de danske plastvirksomheder, oplever stor vækst og masser af fremgang.

Det skyldes i høj grad, at vi alle udsættes for plast i en eller anden afskygnik hver eneste dag. Faktisk vil man ikke kunne læse denne artikel uden at ens hånd er i berøring med plast.

Plastindustrien søger altid nye medarbejdere

I modsætning til mange andre fag indenfor dansk industri, så er plastbranchen en af de, der til stadighed ansætter masser af nye medarbejdere og endda tilbyder pladsgaranti til elever. Plastbranchen har påtaget sig den opgave at løft i flok og gøre deres for, at der ikke en dag kommer til at mangle tusinder af udlærte plastmagere. Denne virkelighed truer nemlig mange andre fag, hvor virksomhederne værger sig ved at ansætte flere elever. Dette kommer før eller siden til at betyde, at der vil mange murere, tømrere, elektrikere og meget mere.

Regeringen forsøger at gøre det mere attraktivt at ansætte lærlinge, men det hjælper ikke meget. Derfor er virksomheder i plastbranchen prisværdige, fordi de tager ansvar og gør deres for, at sikre sig til fremtiden og hjælper unge mennesker til at få en uddannelse. Dette skaber loyale medarbejdere, der gør en ekstra indsats for deres virksomheder og det bidrager i høj grad til plastindustriens succes.

Succeshistorie i Holstebro

I Vestjylland ligger Holstebro, der er hjemsted for en af landets største plastvirksomheder. Færch Plast har i årevis lavet plastemballage og plastfolie. Med knap 400 ansatte er det en af de store virksomheder, der sikrer en masse arbejdspladser og er med til at skabe liv i Holstebros erhvervsliv.

I 2014 blev Færch Plast opkøbt af den svenske EQT, der betalte 2 milliarder for virksomheden. Men det var et sandt guldæg med masser af potentiale, som EQT her anskaffede sig. Efter at have skudt omkring 350 millioner kroner i Færch har EQT allerede nu, 3 år senere har de solgt Færch Plast videre for omkring 7 milliarder kroner til den amerikanske kapitalfond Advent International. De har altså indkasseret det tredobbelte af, hvad de selv gav for virksomheden. De 400 medarbejdere kommer også til at nyde godt af salget, med en bonus på 10.000kr til hver.

Hvad det nye ejerskab kommer til at betyde for Færch Plast og dets mange medarbejdere er svært at sige, men mon ikke et så succesfuldt firma kommer til at vokse sig endnu større. Ud over sin fabrik i Holstebro har Færch Plast også fabrikker i Tjekkiet og England, hvor man ser større og større vækst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *