Nyheder

Overvejer du at købe et dødsbo?

Der kan være mange gode grunde til at overtage/købe et dødsbo. De fleste vil naturligvis gøre det af økonomiske årsager, da det kan være en meget billig måde at anskaffe sig en bolig på.

Der kan være mange måder, at et dødsbo bliver solgt på og ikke mindst grunde til det og sælgere. I nogle tilfælde er det de efterladte, der bare gerne vil af med det hurtigst muligt og derfor ikke vil gøre noget. Det kan også være, at der ikke er nogle arvinger, og at det derfor er staten der går ind og sælger det. I begge disse tilfælde kan der være god mulighed for at lave en god handel.

Der er også nogle udgifter forbundet med at købe et dødsbo. Man kan naturligvis vælge at gøre det selv, men mange vil nok vælge at betale for rydning af dødsboet. På den måde kan man starte på en lidt mere frisk, hvis det hele er ryddet og rengjort, inden man selv skal begynde at tage stilling til hvad det er, der skal gøres. Hvis du har købt et dødsbo for at rive det ned og bygge noget nyt, kan det typisk gøres billigt ved blot at leje en container og fylde den. Køber du et dødsbo uden nogen relationer, vil du heller ikke være følelsesmæssigt tilknyttet tingene, og vil nok ikke have svært ved at smide det hele ud.

Man kan lave en aftale med virksomheden der ryder dødsboet, at de sørger for at sælge alt indboet, i hvert fald det der er noget værd. På den måde kan man ofte få dækket udgiften til at få ryddet dødsboet, og i nogle tilfælde endda tjene lidt penge på det.

Få styr på forsikringer og lignende

Når man køber et dødsbo, er det vigtigt at man sørger for at man er s godt dækket som muligt at sine forsikringer. Der er ikke de samme muligheder for tilstandsrapporter, når der er tale om et dødsbo, som når det er en almindelig hushandel. Derfor skal man være meget opmærksom på ejerskifteforsikringen, da der vil være mange blanke felter, som sælger af åbenlyse grunde ikke har kunneudfylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *