Nyheder

Opstart af egen virksomhed: Hvad skal du vide?

Går du med tankerne om at starte din egen virksomhed? Så er der nogle ting der kunne være gode at vide. Det er et stort skridt at kaste sig ud i iværksætteri, hvorfor det også kræver nogle gode overvejelser. Der er økonomiske aspekter, men også vigtige ting at have styr på når det kommer til markedsføring, idéen, potentialet, og sikkerheden, både for dig og dine kunder. Derfor kan du her få et lille overblik over hvad du skal vide, inden du bliver iværksætter.

Få styr på det fundamentale: forretningsplanen

Først handler det om at få styr på en helt fundamental ting: Din forretningsplan. Her skal du søge at besvare hvad din idé går ud på, hvor stort potentialet er, hvor pengene kommer fra, og hvordan du regner med at tjene penge. Der vil også skulle være et resumé af det hele, så investorer kan få et hurtigt overblik, samt en plan for hvordan det hele skal markedsføres.

Der vil være mange ting i din forretningsplan du skal holde dig til. Det er her hele fundamentet bliver lagt, og her retningen starter. Men det er også vigtigt at understrege, at en plan er vejledende. Der kommer uden tvivl til at være bump på vejen, hvor du må justere og gøre om, for at respondere til omverdenen.

Har du styr på IT-sikkerheden?

Et andet parameter du skal være bekendt med, er IT-sikkerheden. Hvis du har en brugerflade der involverer en masse personlige oplysninger og navne, skal du være bekendt med GDPR og generel IT-sikkerhed. Som iværksætter sagde Lars Larsen engang, at man skal gøre det man gør bedst selv, og lade andre om det man ikke er god til.

Hvis du erkender at IT ikke er din stærke side, kan du med fordel bruge itagil.dk til at få styr på dit behov, og hvilken løsning der passer til dig.

Det kan være med henblik på mailkryptering, serverhosting, eller GDPR i en bred forstand. Du vil med høj sandsynlighed få behov for at få styr på de ting, hvorfor det kan være en fordel at få hjælp.

Kom i gang!

Det sidste du skal vide er, at det handler om at komme i gang. Alt for mange går i stå i tankeprocessen, og tager aldrig springet. Det er handlinger der taler højt i et iværksættermiljø, hvor mange idéer ender på tegnebrættet, men kommer aldrig videre. Det gælder om at handle, og gøre noget ved de idéer du får.

Derfor er vores råd at du kommer i gang med at lave den forretningsplan, finder ud af hvordan din virksomhed kan komme i luften, og får det gjort. Du skal tage højde for IT-sikkerhed, men når det er gjort, er det kun fantasien der sætter grænserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *