Debat Nyheder

Milliardær lover FN kæmpe beløb til klimakamp

I kølvandet på at Donald Trump har trukket USA ud af klimaftalen fra Paris, har reaktionerne fra de amerikanske ledere overvejende været en afstandtagen til handlingen.

Allerforrest i protesten mod Trump er den amerikanske milliardær Michael Bloombergs, der gennem sin velgørenhedsfon har doneret næsten 100 millioner kroner til bekæmpelse af diverse klimaproblemer.

Pengene bliver fremtidigt forvaltet af FN’s sekretariat for klimaforandringer med det henblik at hjælpe lande der forpligtede sig til at gennemføre en række foranstaltninger.

Han forsikrer omverden om, at USA ikke bevæger sig væk fra en renere og mere grøn fremtid, men at de er villige til at gå forrest.

Starer går med i kampen

Han er bestemt ikke alene om at reagere. Bloomberg bebuder, at borgmestre, erhvervsledere og guvernører er villige til at føje FN for at nå det fastsatte mål om CO2-udledning,

Derudover har en række delstater indgået en alliance med det formål at ære Paris-klimaaftalen fra 2015. alliancen består af tre delstaters guvernører, Jay inslee i Washington, Jerry Brown i Californien og Andrew Cuomo i New York, og tendensen er, at rigtig mange vil følge trop.

Virksomheder går med i protesten

Selv på hvad der umiddelbart virker som hjemmefronten møder Trump stor modstand. Kort tid efter Trumps konference meldte to af verdens største olieproducenter, Exxon Mobil og ConocoPhillips ud, at de støtter en grønnere og mere ren fremtid.

Hertil argumenterer de for, at USA ved at overholde Paris-klimaaftalen får størst mulig indflydelse i den globale klimapolitik. Hvorvidt Trump overhovedet kan trække USA væk fra de optegnede klimamål er derfor usikkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.