Nyheder

Leasing af bil er eksploderet de seneste fem år

Danskerne er vilde med leasing af bil og flere vælger leasing frem for traditionelt køb af bil. I de seneste fem år har leasingmarkedet eksploderet og er i 2016 på det højeste niveau med 95.212 nyregistreret leasingbiler. Antallet er nyregistreret leasingbiler er steget med 116.29 % fra 2012 til 2016 ifølge tal fra Danmark Statistik (DST).

 

Hvad er leasing?

Leasing er langtidsleje af en bil, hvilke vil sige leje af bil længere end 3 måneder, typisk har leasing en varighed af 1-3 år. Hvis du lejer bilen kortere tid end 3 måneder så bliver det som regel betegnet som biludlejning. Leasing af bil kan både foretages for private og erhverv, tidligere var leasing specielt anvendt til erhverv, men leasing til privat har i de seneste år været i stor vækst. Der findes grundlæggende to forskellige leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Disse to leasingformer er forskellige, men nogle forhold er de samme ligegyldigt om leasingkontrakten er operationel eller finansiel. Et forhold der er det samme uanset om vi snakker om operationel eller finansiel leasing er ejer og brugs forholdene i leasingperioden. I hele leasingperioden har leasingselskabet ejendomsretten over bilen, og leasingtager har brugsretten over bilen. Dette vil sige, at leasingselskabet ejer leasingbiler, og du som leasingtager får lov til at bruge bilen til det du ønsker. Det kan tit være svært at gennemskue, hvilke leasingkontrakt der er tale om men der er nogle kendetegn du skal være på udkig efter når du skal identificere om det er en operationel leasing eller finansiel leasing kontrakt.

Læs også: https://leasingoffer.dk/privatleasing-bil/

 

Hvad er forskellen på operationel leasing og finansiel leasing?

Operationel leasing er typisk den leasingform der kendes fra bilforhandlere, som et alternativ til køb af bil. Denne leasingform giver total budgetsikkerhed, hvilke vil sige at bilforhandlere/leasingselskabet står for alle udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. Du ved dermed nøjagtigt, hvad det koster dig hver måned, at have en bil til rådighed. Du skal dog selv stå for udgifter til brændstof og sprinklervæske. Når leasingperioden er, slut skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet/bilforhandleren.

Finansiel leasing er typisk den leasingform der kendes fra leasingselskaberne, og bruges specielt til biler over 300.000 kr. Finansiel leasing er hyppigt anvendt som flexleasing, hvilke vil sige at den fulde registreringsafgift på bilen ikke skal betales med det samme, men i små rater i hele leasingperioden. Med finansiel leasing skal man være opmærksom på restværdien i leasingkontrakten, da det er denne værdi bilen skal sælges til ved endt leasing. Det er dermed vigtigt, at restværdien er realistisk, for ellers kan leasingtager risikere, at få en stor efterregning efter endt leasing. Med finansiel leasing skal du henvise en køber til bilen til restværdien når leasingperioden er slut.

Denne artikel er lavet i samarbejdet med goleaseit.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *