Nyheder

Kommende storkonflikt vil ramme store dele af Danmark

Lige nu handler de fleste nyheder, om den eventuelle storkonflikt, der er ved at ramme mange offentlig ansatte i Danmark. I forbindelse med konflikten er der varslet strejke blandt en stor del af Danmarks offentlige ansatte med virkning fra 4. april. Lige nu er det dog ikke til at vide, om det ender med konflikt eller om parterne når til enighed inden konflikten bliver en realitet.

Der handler konflikten om

Den mulige kommende storkonflikt har baggrund i at de offentlige overenskomstforhandlinger på statens område i februar brød sammen, og dermed kom tættere på en mulig strejke blandt en stor del af Danmarks offentlige ansatte. Overenkomstforhandlingerne handler om de næste tre års lønstigninger.

Storkonflikten mellem staten og de offentlige ansatte handler blandt andet om at lønmodtagerne ønsker en lønstigning, da de mener at den danske økonomi er i bedring. Staten mener dog at de offentlige ansatte fik for høje lønstigningen under finanskrisen, og derfor er der ikke grundlag for lønstigninger nu.

Et andet punkt, der diskuteres, er spørgsmålet om betalt frokostpause.

Mellem de regionalt ansatte og de Danske Regioner er forhandlingerne ligeledes brudt sammen. Her er det blandt andet også spørgsmålet om den betalte spisepause der volder problemer.

Parterne på det kommunale område har også prøvet at lave en aftale, men også her er forhandlingerne brudt sammen. Også her handler konflikten om hvor mange penge der skal være til løn.

 

En storkonflikt vil ramme store dele af Danmark

Da forhandlingerne er brudt sammen, se det ikke godt ud, da der fra d. 4. april er varslet strejke og ydermere er varslet lockout fra 10. arpil.

Der er derfor ikke mange dage til, at store dele af Danmark kan blive ramt af strejke. Og da der er varslet strejke på mange forskellige områder, kan det hurtigt ramme mange mennesker.

Konflikten vil blandt andet ramme følgende områder:

  • Sygehuse
  • Folkeskoler
  • Gymnasier
  • Børnehaver og vuggestuer
  • P-vagter
  • Ældrepleje
  • Politi
  • DSB

Hvordan en eventuel konflikt vil ramme netop din kommune, kan du læse mere om på kommuneres hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *