Debat

Kan jeg bruge de billige uoriginale IPhone opladere?

Står du med en ødelagt IPhone oplader, en der driller lidt for meget eller blot kunne tænke sig en ekstra, så er det helt sikkert strejfet tankerne at købe en af de uoriginale billige IPhone opladere.

En original oplader inde hos Apple premium reseller Humac koster nemlig nemt 200 kroner, mens de falske opladere kan findes helt ned til 20 kroner.

Myten om de flaske opladere der bryder i brand

Før hen var der flere rygter florerende på internettet omkring falske opladere som brød ud i brand. Dette er dog et problem som er meget fjernt fra Danmark, der skal i dag rigtig meget til før, at hverken opladeren eller din kære IPhone antænder.

I dag er mere eller mindre alle danske boliger sikret igennem HFIrelæet, dette sikre som udgangspunkt at din oplader ikke kan kortslutte andet end sig selv. Derudover er der i din IPhone i dag også implementeret en internsikring som sørger for, at du og din digitale ven selvfølgelig er sikker.

Vælg med omhu

Selv om der er alle disse sikringer så mener vi stadig at du skal vælge med omhu.

En IPhone oplader fra EBay til 1 dollar kan ved ekstraordinære tilfælde bryde sammen, hertil antænde dette er fordi, at når du bestiller oplader er den ofte ikke blevet godkendt til det europæiske marked. Hertil er disse oplade ofte slet ikke blevet testet igennem.

Hvis du derimod finder din næste IPhone 7 oplader inde hos Incover, er du sikker på at din oplader er sikker at bruge. Alle deres opladere og alt deres tilbehør har været igennem de nødvendige godkendelser og blevet testet igennem før de er kommet op på deres hjemmeside.

Fungerer ofte ligeså godt som en original oplader

Selvom opladerne ofte ikke har fået Apple’ stempel for originalitet, kan de ofte fungere lige så godt.

Man skal huske at man meget ofte bruger ikke originale opladere, f.eks. når du har sat din IPhone til bilen, højtaleren eller lign bruger den allerede en ikke original strømkilde.

Det vil altså sige, at så længe producenten bag opladeren har nogle kvalitetskrav til alle produkterne kan du med ro i sindet bruge deres uoriginale opladere.

På samme måde som Humac både sælger de originale opladere på deres webshop sælger de også uoriginale opladere.

Dit dårlige batteri er ofte ikke på grund af din oplader

Ud over at dit batteri med tiden bliver dårligere, har dens faldende holdbarhed som regel ikke noget med din oplader at gøre.

Den hyppigste grund til batterier til IPhones bliver dårligere med tiden er, at de bliver fejlopladet. Hver gang man tager sin oplader ud af sin IPhone før den er opladet færdig eller sætter den til strøm før, at den beder om det beskadiger man sit batteri.

Et godt tip til at forlænge levetiden for ens batteri er, at man kan sætte flytilstand til om natten. Når man aktiverer flytilstand på din IPhone sikre man sig at de få apps i baggrunden ikke bruger batteriet og derfor konstant får opladeren til, at oplade når der ikke er brug for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *