Erhverv

Hvad kan jeg bruge en advokat til?

Der er rigtig mange, der ikke til fulde forstår, hvor mange ting en advokat egentlig kan gøre for dig.

De fleste har bare set en advokats arbejde gennem de mange Hollywoodfilm, hvor advokater står i en retssag og med højt røst forsvarer eller angriber eller en anden person.

Sådan er virkeligheden dog langtfra. Advokater kan hjælpe dig på mange flere områder end i en retssag. Det følgende giver dig en oversigt over, hvad du egentlig kan bruge en advokat til.

Boligadvokaten

Skal du til at sælge eller købe en bolig? I så fald er det en rigtig god ide at tilknytte en boligadvokat. For mange mennesker er boligkøbet den største økonomiske beslutning, man skal tage i livet. Det er derfor af allerstørste vigtighed, at dette bliver gjort ordentligt.

Det kan dog være svært for den private person at finde rundt i de snørklede juridiske lovgivninger, der gælder indenfor boligkøbet. Det gælder alt fra skødeskrivning til refusionsopgørelse. Her vil en boligadvokat hjælpe dig.

Siden den nye ejendomsmæglerlov trådte i kraft i 2015 er det ekstra vigtigt for køberen at få tilknyttet en boligadvokat. Loven siger nemlig, at mægler ikke længere kan stilles til regnskab overfor køber, hvis der bliver givet fejlagtige informationer. En boligadvokat er så vigtig, at det sagtens kan betale sig at tage et lån for at have råd. Særligt, hvis det er et billigt lån i en bank, eller et gratis quicklån.

Erstatningsadvokat

Man kan også få tilknyttet en advokat til at tale sin sag, hvis man søger om erstatning. En erstatningssag kan ofte være en meget penibel sag, da det ofte foregår mod ens arbejdsplads.

Der kan være mange grunde til, at man søger om erstatnings. Det kan være, at man har oplevet et piskesmæld, har været en del af en trafikulykke, eller som sagt har oplevet en arbejdsskade.

Uanset hvad det er, er det vigtigt, at du får den erstatning, du har krav på. Der er faktisk mange, der ikke ved, at man ofte kan få erstatning, og man faktisk har flere krav, end man ofte lige går og tror. Derfor vil det altid være en god ide, hvis man er i tvivl, at kontakte en advokat og forhøre sig om de givne sag.

Dødsbobehandling

Endnu et ubehageligt område. Det er aldrig en rar situation, hvis man oplever, at en af sine kæreste afgår ved døden. Derfor er det så meget desto vigtigere, at man får håndteret sagen med så lidt gene som muligt.

Det sidste man har lyst til er at kæmpe alle mulige kampe med omkring arveret og så videre. Hvis der er tvivl om, hvordan arven skal fordeles, vil det derfor være en rigtig god ide at få tilknyttet en bobestyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *