Samfund

Hvis du er på udkig efter et nyt fyr, så se nærmere på et pillefyr

Nu står de kolde måneder snart for døren. Vi kommer til at være mere indenfor og hjemmene rundt om i det danske land skal varmes op. Hvis du skal have et nyt fyr, kan du med fordel overveje at skifte dit nuværende olie- eller gasfyr ud med et pillefyr. Her kan du læse mere om, hvordan pillefyret fungerer og om hvorfor det er en god idé at anskaffe sig et. Det kan vise sig at være en rigtig bæredygtig løsning både for dig, din pengepung og for klimaet.

Sådan fungerer et pillefyr

Pillefyret, som kan opvarme dit hus og dit vand, fungerer ved hjælp af træspåner, der er sammenpresset til træpiller. Man fylder selv træpillerne i en beholder på fyret. Træpillerne vil så løbende overføres automatisk til et forbrændingskammer, når der er behov for mere optænding. Der er indbygget en blæser i fyret. Den varme, der skabes herved, kan så føres ud i din radiator og dit vand. Det er altså en simpel, effektiv og meget klimavenlig måde at fyre op på.

God mulighed for at spare penge på at have pillefyr

I forhold til andre opvarmningsmuligheder peger det på, at pillefyret er den billigste løsning – særligt i forhold til oliefyret. Ved at gå fra oliefyr til pillefyr vil du spare helt op til 50% – 60% på din varmeregning! Desuden sparer du også penge ved installationen af pillefyret, som er langt den billigste. Der er forskel på pillefyrene og på deres priser. Læs mere her om de pillefyre, der er på markedet. Jo mindre din bolig er og jo bedre den er isoleret, jo flere penge sparer du naturligvis. Et pillefyr kan opvarme 240 m² for 8.000 kr. om året.

Hvilket pillefyr skal du have?

Det findes to typer af pillefyr – et traditionelt og et automatisk. Det traditionelle pillefyr kræver mere af dig, der har det. Her skal du tømme askeskuffen cirka hver anden dag og du skal rengøre brænderen. Hele fyret skal også grund-rengøres, men det er som oftest kun nødvendigt at gøre det én gang om året. Det er forholdsvis simpelt at skille delene ad for at kunne rense fyret. Har du et fuldautomatisk fyr, skal du primært bare huske at fylde træpillerne i og så tømme askeskuffen ca. 2 gange om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *