Samfund

Husk at gå til tandlægen

Det er vigtigt ikke at glemme at værne om sine tænder. Det kan danskerne generelt godt have en tendens til, fordi tandlæge operationer, – behandlinger og bare tjek kan koste penge. Ikke altid går det hen og bliver helt billigt. Det er en af de få servicetilbud, der hænger sammen med sundhed, som vi ofte selv skal betale for i denne ellers velfærdsstat, vi lever under. Læs mere i artiklen her om danske tandlæger, tandlægeskræk og meget mere.

For få danskere går til tandlægen

Danskere går for lidt til tandlægen i forhold til, hvad de burde. I forhold til at få øje på små skader i tide, inden de vokser sig større. Rigtig mange stopper med det anbefalede årlige tandlægetjek, også selvom du ikke føler smerte, ubehag eller at noget er galt i din mund og i dine tænder. De stopper efter deres mulige sidste årlige gratis tjek som 18-årig, sådan er ordningen her i Danmark. Men ganske enkelt bør vi gå mere til tandlægen, da skavanker, huller og endnu større problemer med tænderne, kun vokser sig værre over tid. Når smerterne og problemer bliver større, bliver omkostningerne selvfølgelig også større. Så det kan altså betale sig at hive det trods alt lille beløb frem for at blive tjekket ved tandlægen oftere. Hvis du leder efter et kompetent og stærk erfaret tandlægeklinik, kan du tage hen på den populære blandt befolkningen på Frederiksberg.

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er angst for at gå til tandlæge. Ikke bare en smule nerver eller nervøsitet er tandlægeskræk. Med tandlægeskræk er det mange ting ved det at være ved tandlægen, der kan gøre dig stærk utryg. Det kan komme fra barnsben og dermed aldrig helt være forsvundet, selvom du godt ved, at det ikke giver mening og at tandlæger, tandlægeklinikker samt alle deres remedier kun er med til at hjælpe os mennesker til at få nogle sundere og bedre tænder. Der er bare forbundet en skræk med hvad, som har med tandlæger at gøre. På lig fod med folk, der har forbier for edderkopper eller små rum osv. Angsten er der, man kan ikke gøre for den, selvom den ikke er rationel. Derfor må vi altså under ingen omstændigheder se ned på folk med tandlægeskræk eller negligere det. De skal tages i hånden af en tandlæge eller tandlægeassistent, som hævder tryghed allerhøjest og tager det i den enkeltes patients tempo. Så er der mulighed for at overvinde tandlægeskrækken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *