Nyheder

Her er den mest hyppige årsag til, at danske virksomheder går ned

“Likviditet” – Evnen til at kune betale dine regninger.

Hvis vi tager helikopterbrillerne på og kigger på virksomheder på tværs af alle sektorer, så er der én ting mere end noget andet, der slår danske virksomheder ihjel.

Det er likviditet.

Ofte har virksomhederne faktisk penge (til gode). Men på grund af lange betalingsfrister, dårlige betalere og i det hele taget dårlig debitorstyring går de ned.

NemFamiliesammenføring, der hjælper herboende danskere med at navigere gennem lovjunglen for familiesammenføring, var en af mange virksomheder med for mange dårlige betalere:

Vi havde ikke særlig godt styr på vores udestående
og havde ikke et egentligt system.

Emilie, jurist i NemFamiliesammenføring

Den manuelle inddrivelse betød, at NemFamiliesammenføring oparbejdede et tilgodehavende på flere hundrede tusinde kroner i løbet af 2018. Rykkere blev ikke systematiseret og nogle kunder spekulerede måske i ikke at betale.

Det blev et problem, da der skulle betales ikke alene moms, men også selskabsskat af beløbet. Lige pludseligt var der en likviditetsfælde: Afgifter på penge, der endnu ikke var kommet ind!

Skiftede til automatiseret inddrivelse

For NemFamiliesammenføring løste det problemet at implementere værktøjet Likvido – en anden dansk virksomhed, der hjælper SMV’er til bedre debitorstyring via et automatiseret system – i hverdagen:

Med Likvido får folk et inkassovarsel og har 10 dage til at betale.
Efter vi er startet på det, har mange af vores klienter kontaktet os
og simpelthen ikke vidst, at de manglede at betale,
så det har været en god reminder for dem.

Emilie, jurist i NemFamliesammenføring

Dårlige betalere har som oftest ikke onde intentioner, fortæller Maximillian Frimmer, stifter af Likvido. I stedet mangler de informationer eller de har slet og ret glemt at sende fakturaen til betaling.

Vi hjælper med at minimere debitortab og alene det kan gøre verden til forskel for tusindvis af virksomheder uden at de skal have en eneste kunde mere.

Maximillian Frimmer, stifter af Likvido

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *