Samfund

Her er 3 særejeformer ved indgåelse af en ægtepagt

Mange ser en ægtepagt som værende noget negativt, men man kan også vælge at se det som en måde man sikre sig selv og sine kære på.

Ægtepagt

En ægtepagt har mange fordele, og hjælper med at sikre hinanden. Dette er selvom mange forbinder en ægtepagt med noget negativt, og noget man kun opretter hvis man har forventninger om at ægteskabet skal få i stykker. Men en ægtepagt er mere end bare det, og er også med til  at sikre at hvis den ene af parterne skulle afgå ved døden eller hvis man skal skiller, er aktiver og gæld opdelt på forhånd og på den måde undgår man konflikter omhandlende dette.

Fuldstændigt særeje

Ved fuldstændigt særeje adskiller man ægtefællernes formue fuldstændig i enhver situation. Der er således tale om hele formuen, og dette fastholdes både i tilfælde af separation, skilsmisse, eller hvis en af ægtefæller afgår ved døren. Det betyder også at gæld fra ægtefælle 1, ikke skal dækkes af ægtefølge 2 heller ikke i tilfælde af skilsmisse eller dødsfald. Dette betyder at man ved en skilsmisse kun får sin egen formue med sig, og man samtidig også kun tager sin egen gæld med sig ud af skilsmissen.

Skilsmissesæreje

Skilsmissesæreje er på mange måder det samme som fuldstændigt særeje, men alligevel er der nogle ændringer ift. Ovennævnte. Fordi ved skilsmissesæreje  vil man opleve en skilsmisse på samme måde, som ved en ægtepagt med fuldstændigt særeje. Men har hver sin formue og gæld, som man tager med sig ud af ægteskabet ved en skilsmisse eller separation. Fuldstændigt som tidligere beskrevet i afsnittet ’fuldstændigt særeje’. Forskellen på fuldstændigt særeje, og skilsmissesæreje viser sig kun hvis den ene af ægtefællerne skulle afgå ved døden. Fordi hvis den ene af parterne afgår ved døden bliver særeje pludselig til formuefællesskab. Det vil sige at hvad der igennem hele ægteskabet har været delt op i ’dit og mit’, vil ved et dødsfald blive til ’vores’. Her er det vigtigt at være opmærksom på at, en ophævelse af særeje gælder både den afdødes og den længstlevendes formue som herved også vil blive fælleseje. Derudover er det også vigtigt at man er opmærksom at man er opmærksom på at, det ikke kun er formue der overgår til den længstlevende men også gæld. Det er derfor vigtigt at man taler sammen, og at begge parter vælger at acceptere dette.

Kombinations særeje

Kombinations særeje er en blanding af fuldstændigt særeje og skilsmissesæreje. Og mange mener at det er det bedste fra hver ægtepagts form, plukket det ud, og kombineret det i ind i kombinations særeje. I praksis fungerer kombinations særeje således at man så længe ægteskabet står, ved separation, eller ved skilsmisse har skilsmissesæreje. Altså hvad der er dit er dig, og hvad der er mit er mig. Men hvis en af ægtefællerne skulle afgå ved døden, vil fuldstændigt særeje for enten den ene af ægtefæller eller den længstlevende ægtefælle indtræde. Man mener at denne ægtepagt har taget det bedste fra to verdener, og samlet det i en ægtepagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *