Nyheder

Fremtiden ser sort ud for kviklån uden kreditvurdering

Kviklån der bliver godkendt på ganske få sekunder er måske en ting der hører fortiden til. Forbrugerombudsmanden har lavet en opstramning af hvordan kviklånsselskaberne godkender deres lån.

Vi kigger i denne artikel på hvad det betyder for kviklånenes fremtid og hvordan du kan låne penge uden det koster det hvide ud af øjnene.

En statistisk beregning er ikke godt nok

Når du skal låne penge til hus, bil eller andre ting kræver det at du bliver kreditvurderet, og at du kan betale lånet tilbage. Denne model giver banken en sikkerhed for at få pengene tilbage, men det beskytter også forbrugeren imod et lån som han/hun ikke kan betale.

Kviklånsfirmaer gør det anderledes. De har indtil nu lavet en statistisk beregning på hvor mange i en bestemt aldersgruppe der er i stand til at betale pengene tilbage. Det betyder at kviklånsselskaberne har beregnet at en del af dem der låner ikke kan betale pengene tilbage, hvilket gør de ender med en dyr gæld.

Kviklånsselskaberne skal for fremtiden i større grad gøre som bankerne.

 

For mange kan ikke betale deres lån

De lave krav til hvem der kan låne penge har gjort at en stor gruppe danskere står med dyre lån de ikke kan betale. Når man ikke kan betale sit lån, så vokser renterne sig større og større.

Selvom at det vil tage lidt længere tid at blive kreditvurderet, vil denne ændring komme forbrugeren til gode, da han ikke ender med et dyrt forbrugslån, som han/hun ikke kan betale.

 

Hvilke måder kan du låne penge.

Selvom kviklån er de hurtigste lån, du kan tage, så er det ikke altid de bedste for dig. Hvis du står i en situation, hvor du har brug for 15.000 kr. – 20.000 kr. så kan det i mange tilfælde gøres billigere gennem banken. Årsagen til at mange vælge de online kviklån fremfor banklånene er at man ikke skal snakke med en bankrådgiver.

Snakken med en bankrådgiver kan for mange være ubehagelig, da de skal forholde sig til virkeligheden om deres økonomi. Det er dog ligesom at tisse i bukserne at lade være, da man i stedet skal forholde til større renteudgifter og en voksende gæld.

 

 Økonomisk rådgivning kan hjælpe dig på sporet igen

Hvis denne artikel om kviklån, høje renter og en frygt for at kigge på kontoen er en del af din hverdag, så husk på at der er en vej ud. Det kan virke som en ond spiral med lån og minus på kontoen, hvilket ofte kræver hjælp udefra.

Du bør derfor kontakte en rådgiver der kan hjælpe dig med at lægge et budget, og få styr på økonomien igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *