Samfund

Færre ryger og motion bliver i højere grad prioriteret

En sundhedsbølge har de sidste par år ramt Danmark, og det ser endnu ikke ud til at den vil forsvinde eller blive udskiftet lige foreløbigt. Den usunde, snaskede mad, der på ingen måde gør noget godt for kroppen, er nu blevet udskiftet med varieret, sund kost fyldt med vitaminer og mineraler. Samtidigt er andre dele af den sundere livsstil blevet en del af mange danskeres livsstil som sund kost og masser af motion.

 

Fitness-trenden hærger stadig over Danmark

Uanset hvilke sociale medier du benytter, er det ikke til at undgå at se, at fitness og diverse fysiske aktiviteter i højere og højere grad præger danskerne liv. Flere løb – alt fra dameløb til ekstrem løb – bliver ligeledes afholdt flere gange om året, der også viser populariteten af den mere fysiske levestil.

I takt med at bloggere også bliver mere udbredt, ses et stort antal fitness-fanatiske mennesker, der lever af de sociale medier ved siden af deres job som personlige træner eller andet inden for det område.

Derudover kommer hele tiden nye former for fitness og fysiske aktiviteter til Danmark, som skal være det ”nyeste nye” inden for motion. Disse variationer er med til konstant at holde folk interesseret i fysiske aktiviteter.

Også smøgerne er delvist lagt på hylden

Rygning har i lang tid været en del af det danske samfund, såvel som mange udenlandske. Men et rygeforbud for mere en 20 år siden har været med til at færre og færre ryger.

For nogle kan et totalt rygestop være utrolig svært, hvilket muligvis har gjort det svært for nogle at hoppe med på rygestops-vognen og være en del af de ellers positive statistikker.

Dengang var der ikke særlig mange alternativer til cigaretterne, og du havde derfor to valg – at stoppe eller fortsætte. I dag er andre muligheder dukket op som eksempelvis e-cigaretter. Her har webshoppen www.pandacig.dk især vundet popularitet på grund af deres store udvalg af e cigaretter og tilbehør til disse.

Der ser ligeledes ud til at diverse tiltag mod rygning vil fortsætte, som eksempelvis at få fjernet logoer fra cigaretpakker, så der ikke kan skabes branding og præferencer af mærker, når det kommer til selve designet på pakkerne. Dette skaber dog større uenighed blandt befolkningen, hvor der er dem, der mener, det er en god idé, og dem, som føler, det er op til personen selv at bestemme, om man vil ryge eller ej.

Forsvinder livsglæden fra danskerne?

Der har dog i forbindelse med denne sundhedstendens været meget snak, om den sunde livsstil er ved at tage overhånd til det mere fanatiske, hvor folk bliver besatte af at opnå ekstreme idealer, der kan være svære at nå for den almene dansker. Og dette kan være med til at skabe usikkerhed og mindsket livsglæde hos den enkelte danskere. Som man siger, alt med måde, og det kan der ligeledes være noget om snakken i dette tilfælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.