Nyheder

Få råd til uforudsete udgifter

Økonomien kan godt være lidt stram nogle gange, og det kan være svært at få råd til det, som vi gerne vil have råd til. Sørg for at være klar til de udgifter, som er kedelige, og som vi ikke altid kan være forberedte på. En ødelagt bil og store tandlægeregninger er ikke noget, som vi kan forudse, og det er altid penge, som vi godt ville have brugt på noget andet.

Forbered dig

Start med at spare penge der hvor, at du kan. Du kan med fordel starte med at kigge på dit forbrug. Det er både bæredygtigt og økonomisk ansvarligt.

I Danmark smider vi 47kg. spiseligt mad ud hver eneste år pr. person. For en gennemsnitlig familie svarer det til 7200kr. om året. For de penge ville du næsten kunne få fikset din bil og ordnet en tand eller to uden problemer.  

Vi kan begrænse mængden af madspild ved at planlægge vores indkøb, så vi undgår at købe ting, som vi ikke får brugt. Derudover kan man indlægge en restedag eller bruge aftensmaden til madpakken dagen

Du kan også tage cyklen i stedet for bilen. Hvis du vælger en cykeltur fremfor at sætte dig ind i din bil, så sparer du miljøet for en masse unødvendig CO2 udslip. Derudover så sparer du afgifterne på din bil og benzin. Er en bil en gang i mellem nødvendig, så kan du med fordel stadig have en bil, og så bare blot spare benzinen i hverdagene.

Et tog- og buskort er også en stor synder på det månedlige budget, og der kan også der være penge at spare, hvis du nupper cyklen i stedet.

Køb kun det, som du har brug for

Har du virkelig brug for en taske mere, og for den der striktrøje, som måske ligner mange af dem, som du har i forvejen?

Der kan være mange penge at spare på din ferie, før du overhovedet er taget afsted. Hvis du bruger lidt tid på at booke dit fly, og på at finde et godt sted at bo, så kan du være heldig at få nogle gode tilbud, eller at finde det gemte. Det kan f.eks. være billigere, hvis du booker et stykke tid i forvejen, eller hvis du vælger at rejse med håndbagage.

Skal du bare på en lille storbyferie, så er det nemmest at spare nogle penge ved brug af håndbagage. Kuffert er på de billige flyrejser tit en stor udgift, og det er den måde hvorpå, at flyselskaberne virkelig kan tjene nogle penge.

De resterende poster

Er du en af dem, som synes, at en rigtig ferie altså foregår på første klasse med ekstra benplads og på 5-stjernede hoteller, så er det også helt ok. Det betyder enten at du tjener mange penge, rejser sjældnere eller må ty til andre midler. Læs mere her om hvordan, at du kan få penge til ferier eller kede lige uforudsete udgifter.

I kan spare metrokortet og gå stort set alle steder hen. På storbyferier er det den absolut bedste måde at opleve byen på. Du kan hurtigt se noget nyt eller opleve (for dig) ukendte skatte ved at fare lidt vildt i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *