Erhverv

Effektvisér din arbejdsdag på kontoret

Produktiviteten på en arbejdsdag på kontoret kan blive afbrudt af et utal af ting. Afbrydelserne kan mindske din effektivitet meget og forskere siger at det kan tage op til 20 minutter at vende tilbage til det samme koncentrationsniveau efter at have blevet afbrudt. Det kan være svært fuldstændigt at undgå at blive forstyrret, men det er en god idé at holde det på et minimum. Her er nogle råd til hvad der kan være med til at effektivisere din arbejdsdag.

Arbejd struktureret

For det første er det en god idé at lægge mobilen lidt væk med skærmen ned mod bordet så du ikke bliver forstyrret af notifikationer. Hvis du bruger mobilen som arbejdstelefon, så læg den ikke for langt væk, da du naturligvis skal kunne bruge den til opkald.

Lav en to-do-liste over hvad du skal nå den dag eller inden for et bestemt tidsrum. Så kan du bedre overskue hvad du bør prioritere hvis du bliver forstyrret. Opret en ny to-do-liste til dagen efter i slutningen af dagen.

Når du er til møder, så sørg for at bruge et program til at skrive noter med, så du ikke bruger tid på at navigere rundt i word-programmet.

Hvis du har et fleksjob, er det en god idé at sætte tid på hvornår du tager fri allerede fra morgenstunden. Så vil du arbejde mere målrettet og effektivt, samtidig med at du bedre kan lave en tidsplan for dagen.

Godt kontorinventar

Gode kontormøbler og mulighed for at sætte sig andre steder, hjælper på produktiviteten på en arbejdsdag. Et hæve-sænkebord er en rigtig fornuftig investering, da du kan hæve det når du får brug for at stå lidt op. På den måde kan du også undgå rygskader. Hæv gerne bordet en gang i timen, så du får rørt dig lidt.

Har dit kontor en sofagruppe eller et loungeområde, så brug gerne det en gang i mellem, når du har brug for at sidde for dig selv. Et skift i lokation, kan være med til at holde koncentrationen, så man ikke undgår at gå død på sin plads.

Hvis I har brug for en opdatering ad kontormøblerne, så se her.

Husk pauserne

Hjernen præsterer og husker bedre når den får en pause. Fra naturens side er hjernen ikke skabt til at koncentrere sig i flere timer i streg, og den vil derfor automatisk lede opmærksomheden hen på noget andet, når vi har været koncentreret i en længere periode.

Det er derfor vigtigt at udnytte sine pauser optimalt. Sørg for at holde få, længere pauser i stedet for små, korte pauser. Små, korte pauser hæmmer nemlig din koncentration, hvor længere pauser, hvor du går helt væk fra skrivebordet og kobler af og snakker eller tænker på noget andet. Sæt dig eventuelt ud i personalekøkkenet og drik en kop kaffe eller spis en snack.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *