Nyheder

Danskerne har svært ved at slippe de sociale medier i ferien

Sommeren byder for mange danskere på ferie og fridage, hvorfor mange drager på ferie sydpå, for at få det meste ud af ferien. På trods af at danskerne gerne vil fokusere på at slappe af på ferien, formår de færreste at lægge de sociale medier fra sig.

Det er nemt at være online

På trods af at danskerne rejser mange tusinde kilometer væk fra hverdagen, er det fortsat nemt at holde sig opdateret på, hvad der sker hjemme. Det gør sig blandt andet gældende ved brugen af smartphones og tablets, som man kan have med overalt, hvoraf det også er nemt at tilgå internettet. Dermed kan man nemt tjekke e-mails, for at tjekke eventuelle problemer i forhold til arbejdet. Ydermere er det nemt at tilgå de sociale medier, for at se hvad familie og venner foretager sig hjemme – eller andre steder i verden.

Konsekvenser

Mange danskere finder det befriende, at de så ubesværet kan tilgå mails og sociale medier på trods af, at de befinder sig langt væk hjemmefra. Dog tager mange på ferie, for at slappe af og komme væk fra hverdagen, hvorfor det er ironisk at holde sig ajour med hverdagen, mens man er væk.
Hvis man tjekker arbejdsmailen, mens man er på ferie, betyder dette også, at man egentlig ikke holder 100% fri fra arbejdet. Man har brug for at kunne koble af, hvilket man optimalt kan gøre på denne ferie, man er rejst tusindvis af kilometer for at nå. Ydermere kan de sociale mediers mange notifikationer nemt hive en ud af feriestemningen og ind i hverdagens trummerum igen. Det kan være problematisk på ferien, når man for eksempel ligger ved poolen, nyder solen og læser en bog, at man bliver forstyrret med en notifikation.

Vær tilstede i nuet

Man kan nemt og billigt anskaffe sig en smartphone eller tablet fra for eksempel IREP, hvilket medfører at man hele tiden kan have mail og sociale medier ved sin side, og deraf muligheden for at udvide sin horisont og følge med i, hvad andre laver. Det er positivt, at man så nemt kan følge med og holde sig opdateret, men det gør også, at man har svært ved at være i nuet. Man kan når som helst få brudt feriestemningen og følelsen af at slappe af i nuet, når der tikker en notifikation ind. Det er hverken godt for en selv, når man er taget på ferie for at slappe af og nyde fridagene, eller for familien som man har svært ved at være i nuet for.

Man kan ikke være flere steder på én gang, så når man prøver på det ved at bringe sin smartphone og tablet med på ferie, skal man vide, at det kommer til at betyde, at man ikke er i nuet med sin familie. Man kan eventuelt på forhånd aftale med sin familie, hvordan brugen af smartphone og tablet skal være på ferien. Ideelt kan man have samme tidspunkter, hvor man tjekker hver af sine mails og sociale medier, og så ydermere have faste timer, hvor smartphone og tablet bliver slukket og lagt væk. På denne måde kan man holde sig opdateret uden at det går ud over ferien. Rigtig god ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.