Erhverv

Danmarks største virksomheder opnår international succes

Danskerne er et nytænkende, nysgerrigt og produktivt folkefærd. Succesen er høj både internationalt og nationalt, når danskerne kæmper sig ud på arbejdsmarkedet med deres nye forretningsideer. Her bliver du klogere på top-10 af danskernes mest succesrige virksomheder. Hvad gør egentlig danskerne så eftertragtede internationalt?

Danmark på verdenskortet

Danmark er kun en lille prik på verdenskortet, men alligevel kender de fleste vores land. Nok er Danmark lille på verdenskortet, men i de fleste virksomheders bevidsthed, så fylder Danmark rigtig meget. Vores lille land er forbundet med kvalitet og det vinder vi flere hjerter på både nationalt, men i den grad også internationalt.

Udenlandske virksomheder kan altså ikke ignorer Danmark, da vi har mange store virksomheder, der bidrager med rigtig meget på global plan. Vi har alle hørt om Lego, Novo Nordisk, NHK Group, Maersk A/S og Vestas. Alle firmaer med umådelig succes uden for landets grænser. Disse virksomheder er bare et lille udsnit af det antal der efterhånden er til at finde på verdenskortet.

Top-10 danske virksomheder

Her finder du information om de største virksomheder i Danmark. Top 10 oversigten med danske virksomheder er baseret på virksomhedernes omsætning og kendskabsgrad.

1. A.P. Møller – Mærsk:  246.500 mio. kr.

2. Novo Nordisk: 111.831 mio. kr.

3. DSV: 79.053 mio. kr.

4: Arla Foods: 77.699 mio. kr.

5: Vestas Wind Systems: 75.530 mio. kr.

6. Ørsted: 75.520 mio. kr.

7. ISS: 73.592 mio. kr.

8. Selfinvest (United Shipping & Trading Company): 71.770 mio. kr.

9. Danske Commodities: 69.886 mio. kr.

10. Centrica Energy Trading: 69.886 mio. kr.

Hvem er de 3 største?

A.P. Møller-Mærsk er størst, så kommer Novo Nordisk og derefter DSV. Det viser en liste over de 10 af de største danske virksomheder. A.P. Møller Mærsk, der har været Danmarks største virksomheder i årtier, overrasker ikke på en massiv førsteplads. Maersk A/S er et konglomerat som opererer i 130 lande. A.P. Møller – Mærsk er Danmarks største virksomhed og en af verdens største shippingvirksomheder. A.P. Moller – Maersk Group er også aktiv inden for energisektoren, logistik, detailhandel og produktionsvirksomhed

Novo Nordisk specialiserer sig indenfor diabetesbehandling. Insulin og insulin relaterede produkter er deres hovedprodukter. Som et globalt medicinalfirma er Novo Nordisk også involveret i blødningsbehandling, hormonterapi og væksthormonbehandling.

DSV er en global leverandør af transport og logistikløsninger. DSV tilbyder vejtransport, transportservices, flytransport, søtransport og andre specialtransportydelser. DSV har kontorer i 60 lande og tilbyder transport til og fra 150 forskellige lande rundt om i verden. DSV er klart den største vejtransportvirksomhed i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.