Nyheder

Bliv bedre til dansk og kom igennem din uddannelse

Det er helt almindeligt, hvis du som udenlandsdansker føler, at det kan være svært at følge med i undervisningen på din uddannelse. Samfundet er indrettet sådan, at man helst skal tage en uddannelse eller i et ordinært arbejde og gerne jo før jo bedre. Det betyder, at det vil være svært for nogen at gennemføre uddannelsen, ikke på grund af manglende kundskaber, i det de uddanner sig til, men på grund af sprogbarrieren. Sådan skal det ikke være. Faktisk skal det være muligt for alle at tage en uddannelse. Hvis du genkender dig selv, i de beskrivelser, så lær dansk på universitetet.

Det hænger sammen med din uddannelse

Undervisningen er strikket sådan samme, at det er lagt en gang ugentligt om eftermiddagen eller om aftenen, så det ikke ligger oveni i den undervisning, du har i forvejen. Derudover har du mulighed for at deltage ved forskellige workshops. Danskundervisningen foregår i moduler, og jo flere moduler du tager, jo mere i dybden med det danske vil du komme. Hvert modul afsluttes med afsluttende prøver. Undervisningen foregår på CBS (Copenhagen business school) og KP/UCC (Københavns Professionshøjskole). Hvis du har svært ved at få det hele til at hænge sammen med fysisk fremmøde, så findes der også en løsning for dig. Du kan tage FVU-dansk online undervisning, hvor du både bliver undervist online og i klasselokale.  

Det vil lette dig, på den lange bane

Sprogundervisningen kan hjælpe dig på mange parametre. Ikke alene bliver du styrket i dine sprogkundskaber, du får også muligheden for at få noget indsigt og viden om det danske samfund. Du kan også styrke dit netværk på universitetet, så du ikke har følelsen af at være den eneste på stedet, som kæmper med det danske. Din uddannelse vil føles lettere, fordi du bedre kan følge med i undervisningen. Du vil få nemmere ved at fungere i det sociale, da du bedre vil forstå, hvad de andre siger, og de indforståede ting, som danskere nogle gange taler om. Du vil også opleve, at du bliver godt klædt på til livet efter universitetet. Når du skal have et ordinært arbejde, vil de i mange tilfælde kræve af dig, at du kan begå dig nogenlunde i det danske. Sprogundervisningen under uddannelsen, bliver et rigtigt fint løft, som styrker dig fremadrettet.

Fortæl det til andre, så de også får glæde af danskundervisning

Undervisningen er for alle studerende og ansatte på universitetet og professionshøjskolen. Fortæl dine medstuderende om danskundervisningen, så i sammen kan få glæde af tilbuddet. Det kan også være rart for dig, at du har nogen med, så i kan øve jer i det danske sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *