Nyheder

AirBnB presser de københavnske boligpriser op

80.000 kroner om måneden.

Så mange penge har Frederik – en ung mand i København – tjent på en måned som udlejer af en AirBnB-lejlighed inde i byen. Det fortæller DR.dk om i en artikel, der sætter fokus på, hvordan de københavnske boligpriser lige nu bliver presset ekstra op af den amerikanske deletjeneste.

Udfordingen er at du med bolig i København står til at tjene mange penge ud ved at leje lejligheden ud til 1-2.000 kroner per nat. De københavnske hoteller kan ikke følge med efterspørgslen og det har åbnet døren for de private udlejere, der med AirBnB som eneste markedsplads åbner deres værelser og lejligheder for hele verden.

Skubber fattige ud af markedet

Når lejligheder bliver købt med henblik på udlejning, presser de priserne op for alle andre. Nu bliver lejligheder ikke alene købt til at bo i, men også til at udleje.

Det skubber effektivt ’de fattige’ ud af markedet. I forvejen er København berygtet for ikke at være tilgængeligt land for førstegangskøbere, der er nødt til at flytte ud rundt omkring byen i stedet for.

Ikke politisk enstemnighed

At førstegangskøbere ikke længere har adgang til København er blevet en mærkesag særligt til venstre for midten i dansk politik.

De forskellige forslag til at dæmme op for situationen lyder blandt andet på at forbyde korttidsudlejning i mere end 60 dage, såsom Amsterdam har gjort, eller gøre det helt forbudt, såsom Berlin har gjort.

Der er dog ikke bred enighed om at gøre dette endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *