Nyheder

3 konkrete råd til en sundere hverdag

At være sund i en travl hverdag er lettere sagt end gjort – og også i den grad. De fleste af os laver garanteret et nytårsforsæt hvert år den 31. december klokken tolv, hvor vi aftaler med os selv, at det næste år skal være præget af sundhed. Men hvert år går det alligevel i vasken for mange, så snart der er gået et par uger.

For mange af os skyldes det hovedsageligt, at vi sætter for høje forventninger til os selv. For det er nemlig langt mere tidskrævende at leve en sund livsstil, hvorfor de fleste af os ikke bare kan vende på en tallerken fra den ene dag til den anden.

Kan du nikke genkendende til det ovenstående? Så læs med her, hvor du får 3 konkrete råd til at håndtere en sundere hverdag fra i morgen og i lang tid fremover.

Motivationen

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at leve en sundere livsstil, men vigtigst af alt er at du er klar over denne specifikke årsag. For hvis du bare vil være sundere, fordi nogle andre forventer det af dig, så garanterer jeg dig for, at kæden hopper af på et tidspunkt.

Se derfor indad og find ud af, hvorfor netop du gerne vil leve en sundere livsstil. Det kunne eksempelvis være fordi du ønsker at tabe dig, opbygge mere muskelmasse, komme i god form, få mere energi i hverdagen eller tusind andre ting.

Så snart du har afklaret med dig selv, hvorfor du ønsker at få en sundere hverdag, vil det også blive langt mere overskueligt at tage på de længere indkøbsture, bruge mere tid på madlavning og finde tid til en løbetur eller et workout i dit lokale fitnesscenter.

Sund kost

Efter at have fundet motivation til at leve et sundere liv, er du nået til næste step. Her handler det om, at du skal gøre op med de dårlige vaner, som de fleste af os har i hverdagen. Der er selvfølgelig tale om de usunde mellemmåltider og de lette måltidsløsninger som fastfood.

Årsagen til at du bør gøre op med alle disse madvarer er, at de alt andet lige vil modarbejde dit endelige slutmål – uanset hvor stor en mængde du forbruger. For det er nemlig muligt at lave lækre retter af sunde fødevarer. Du kan eksempelvis søge inspiration til sund aftensmad ved at klikke her.

Motion

At være sund er ikke ensbetydende med, at du bruger samtlige af ugens syv dage i et fitnesscenter. Det betyder i højere grad, at du skal holde kroppen i gang ved at motionere på den ene eller anden måde.

Her anbefaler de fleste at du holder dig aktiv hver dag i cirka 60 minutter. Her er der tale om en gåtur med din hund, en cykeltur på arbejde eller lignende. Og hvis du holder af det aktive liv, så kan du altid gøre mere ud af det, ved at løbe en tur, tage i svømmehallen et par gange om ugen eller begynde at dyrke en sport i selskab med andre.

Det korte og det lange er, at motivationen, kosten og motionen er tre sammenhængende elementer i en sund livsstil. Men vigtigst af alt er, at du håndtere det i et tempo, som er overskueligt for dig. Sagt med andre ord skal du tage et skridt ad gangen, indtil du har fundet frem til den livsstil, som du er tilfreds med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.